img_0697
oana-teodora

oana-teodora

Despre Bartender Romania, cu Oana Teodora

Joia trecută am fost în Expirat  la cel mai frumos eveniment la care am participat eu până acum fiind totodată și singurul. M-a invitat Andra de la Flair Angel după ce a văzut post-ul meu despre alcool în care vorbeam despre băuturi și barmani și nu știu cum să îi mai mulțumesc pentru invitație! Să mergeți la Flair Angel dacă vreți să beți băuturi cu poveste făcute cu pasiune. Dacă nu vreți, nu mergeți, treaba voastră, stați acasă și uitați-vă la Bravo, ai stil.

Așa, să vă zic. La Expirat s-a desfășurat finala concursului Bartender Romania organizat de Exquisite Bar Solutions care este de fapt un show online în care au fost prezentați cei mai buni barmani din România (duh) și apoi au fost recrutați să plece cu mic cu mare în tabără la Brașov unde au fost siliți de bună voie să treacă prin niște probe.

Bartender Ro finalisti
Finaliștii: Bogdan Stângaciu, Paul Sfîrlea, Aida Ashor, Claudiu Mnerau și Lucian Turcu
(sursă foto: Facebook)

Nu știu să vă dau detalii tehnice sau să vă explic cu exactitate ce se întâmplă acolo pentru că ceea ce mă interesează pe mine din toată povestea asta este experiența de a fi clientul acestor barmani. Așa că, pentru mine, partea cea mai frumoasă a emisiunii a fost începutul pentru că barmanii făceau băuturi și se prezentau în barurile/cluburile în care ei își desfășoară activitatea și talentul, partea cu concursul e mai mult pentru cunoscători. Nu zic că nu e interesantă, zic doar că nu cred că o înțeleg eu întru totul. Și la concursuri când ești doar spectator n-apuci să pui și tu gura pe nimic! Partea asta nu pot să zic că îmi place…

La eveniment, finaliștii au trecut din nou printr-o serie de probe, de data aceasta în fața unui juriu venit de peste mări și țări – unul de la Londra, celălalt de la Dubai, mari somități din domeniu. Mă rog, nu vă mai dau spoilere pentru că, dacă vă pasionează subiectul, puteți urmări finala pe contul lor de Vimeo care va apărea în luna mai, însă până atunci vă puteți uita la primele episoade.

Bartender Ro Judges
Juriul: Erik Lorincz și Jason Clark
(sursă foto: Facebook)

Ce vreau să spun este că m-a impresionat faptul că cei de la Exquisite Bar Solutions au reușit să adune la un loc atât de mulți oameni cu respect pentru domeniu – un domeniu despre care acum câteva luni nu știam mare lucru. Și am fost plăcut surprinsă de faptul că vedeam printre invitați fețe cunoscute și mie din lumea băuturilor. Și că toată lumea era frumos îmbrăcată.

Mi-am petrecut seara povestindu-i Andreei (compania mea) ce știu eu despre această lume, plimbându-mă cu mare grijă să nu dărâm pe nimeni cu marea mea fustă și bând gin tonic cu mango și încă un gin tonic și încă un gin tonic – tot așa până m-am uitat la ceas și m-am trimis respectuos acasă salutând portarul blocului încercând să ascund faptul că băusem toată seara.

(Eu cu portarii mei avem o mică convenție – eu mă fac că n-am băut, ei se fac că mă cred; eu le dau „bună seara”, iar ei îmi spun „bună dimineața, domnișoară“.)

Iată o poză cu mine trăgându-mi marea fustă spre casă:

img_0695

Și iată o poză cu ginurile tonice:

img_0696

Pe Andreea mă bucur mereu să o văd deși ne vedem rar pentru că nu se hotărăște în ce țară locuiește!

 Și poza cu mine blurată chicotind de zor în marea mea fustă:

img_0660

Și cam așa arată Expiratul care mie personal îmi place foarte mult pentru că e mare și are luminițe:

img_0701

Marea mea fustă a fost creată din 15 metri lungi de tulle de prințesă a întunericului de către Șerbana pe care o găsiți făcând lucruri frumoase la SIGN în Brașov. Avantajul acestei mari fuste (pe lângă că este cea mai frumoasă fustă din lumea mea) este că pe sub ea poți să îți pui absolut orice vrei fără să știe nimeni – cum mi-am pus eu pijamaua, par example.

Spre sfârșitul concursului, a intrat pe scenă Luca Valentin și ne-a arătat rutina cu care a câștigat ultimul său titlu mondial în Flair Bartending. Îl găsiți și aici și neapărat să vă uitați la niște filmulețe cu el. Pe mine m-au apucat toate emoțiile când l-am văzut live!

Îi mulțumesc încă o dată Andrei de la Flair Angel (unde o să mergeți voi weekend-ul ăsta) pentru invitație și pentru ocazia de a fi înconjurată de atât de mulți oameni pasionați de bartending, a fost o seară minunată!

Și iată-mă ajunsă acasă înapoi la păzitoarea șosetelor:

img_0717

PS: Îmi cer scuze de calitatea îndoielnică a pozelor făcute de mine, dar, serios, la ce vă așteptați de la o persoană aflată sub influența luminițelor și a ginurilor tonice? Dacă vreți poze mai frumoase și mai clare, le găsiți pe pagina de Facebook Bartender Romania.

(sursă foto: Facebook)

Urmărește-mă pe Facebook aici.

holiday

The Oana Teodora “team” will be away in New York biting from the Big Apple (Gosh, I’m such a nerd!),

therefore all orders placed between 10 and 27 March will be processed from 28 March onwards after “we” get back. Treat yourself too, you deserve it!