oana-teodora

oana-teodora

Despre București, cu Oana Teodora

Trăiesc în București și mă bucur de el de aproape 4 ani. Am trecut de la a fi speriată de ideea de a mă muta vreodată aici la a mă simți acasă. Am călătorit în multe țări ba la școală, ba cu munca, ba ca să casc ochii prin ele, însă Bucureștiul mă face să nu îmi doresc încă să mă mut altundeva. Sigur, m-am speriat pe ici pe colo în tramvai sau noaptea prin Centrul Vechi, dar odată ce înveți cum să îl manevrezi, Bucureștiul devine un animal domestic. El poate în continuare să muște când e stresat, dar în viața de zi cu zi își face nevoile unde trebuie.

 

Și, sigur, mi-aș dori să nu mai fie nevoie să strige protestatarii (în continuare) sub geamul meu, dar viața mea de zi cu zi în București e frumoasă. Sau poate nu e frumoasă, dar am învățat eu ce elemente să păstrez, ce străzi să bat și unde să mănânc încât să fac din capitală o bulă în care să trăiesc cum îmi place mie.

 

Sunt foarte multe locuri de ieșit, însă nu e chiar ca în Totul despre sex. Întâlnești oameni, nu zic nu, dar majoritatea sunt din orașul natal, exceptând serile de marți la Control după care te trezești și nu știi cine e Luis din Brazilia și ce caută în lista ta de prieteni. Dar prietenii mei apropiați au rămas cei cu care am crescut și de care nu am reușit să scap nici aici. Am mai adăugat, bineînțeles, și alții pe parcurs care au ajuns să îmi fie foarte dragi, dar nu pot să nu observ că și ei, ca mine, sunt fugiți din orașul natal și și lor le place în București.

 

O să vă mai povestesc pe unde îmi place să îmi consum timpul, energia și banii în București, dar deocamdată vreau să las aici scris:

 

 

București, deși mi-a fost frică de tine că nu ne cunoșteam noi foarte bine, acum te-am cucerit și m-ai cucerit.