oana-teodora

oana-teodora

Despre angajare, cu Oana Teodora

Un cârnat de prieten de-ai mei a avut tupeul inimaginabil de a încerca să mă ajute să îmi găsesc un job la el în companie și a îndrăznit să mă pună să îmi pun la punct CV-ul meu de 5 pagini și să i-l trimit. A mai și tras de mine să fac asta. Ce nenorocit! Așa prieteni să tot n-ai.

Inspirată fiind de acest cârnat de om, am zis să îmi iau vâslele și barca și să trec de la a naviga pe marea mea de lacrimi de neîmplinire profesională la a naviga un pic și pe internet.

Uau.

Nu îmi imaginam că pot fi calificată pentru atâtea posturi!

Spre exemplu, am dat de un post de project manager care cerea experiență de minimum 3 ani în turism. Păi, băi, nene, experiență 3 ani aveam deja la 15 ani când trăiam la o familie din State și mă ascundeam de ei în garaj ca să le beau vinul. Mai menționează ăștia aici că trebuie să știi să urmărești bugetul. Păi eu sunt expertă să mă întorc din țări străine fără datorii, ba uneori chiar aduc și câțiva eurocenți rămași din bugetul primit de la părinți. Dar cel mai bine mă descurc cu un buget nelimitat. Ca să nu mai zic că munca mea în crimă organizată implica infracțiuni din foarte multe țări străine. Ia-o p’asta! Și despre industria hotelieră ni’ nu mai zic că doar peste tot unde am fost am dormit undeva, nu?

Am mai găsit un job ceva legat de Talent Acquisition Manager, dar ăla cred că e ca să fii juriu la Românii au talent să spună lucruri trăsnite sau ceva. Aici nu mă bag. Deși, sinceră să fiu, am plâns la destule filmulețe cu audiții de la toate emisiunile de genul încât să îmi dau seama cui ar trebui să îi dau like.

Evident, am găsit multe posturi pentru vechea mea pasiune, videochatul. Ele sunt prezentate ca fiind doar „conversații online”, iar eu mă conversez toată ziua pe net cu cârnații mei de prieteni, deci cred că ar fi tot ceva de genul. Aceștia pot confirma că mă descurc de minune! Nu? Iulia?

Sunt multe posturi de secretară unde tot ce trebuie să faci este să ai un aspect fizic plăcut și să fii tânără. Aș vrea să fiu modestă și să spun că nu cred că mă încadrez, dar pe cine mint?

Am mai găsit un post de Oracle Developer și am fost foarte surprinsă pentru că eu credeam că de când cu Facebookul și Instagramul, nu mai știe nimeni ce e un oracol. Lăsați-mă să vă spun că în generală eram campioană la făcut oracole – atât la completat, cât și la construit întrebări să văd cui îi place de mine.

Oare ca să fii lucrător comercial la librărie trebuie să îți placă să citești sau poți să mimezi?

Am mai găsit un post care căuta personal pentru un cazino online. Cerința esențială era să fii femeie. Hm. Și la fiecare oră de lucru aveai jumătate de oră pauză. Pardon, mă repet, am mai scris deja o dată despre videochat. Scuze.

Nici nu știam că e legală cămătoria, mă rog, denumită mai cu bășini “agent recuperare creanțe”. Am mulți prieteni de la care încă mă aștept să îmi înapoieze datoriile, deci chiar știu cum e. Vă știți și, da, despre voi vorbesc, voi ăștia de vă simțiți acum. Să nu dau nume.

Cred că e suficient. De fapt, mint, nu e suficient, dar ăstea au fost singurele posturi pe care le-am înțeles, restul nu știu ce înseamnă, dar sigur sunt calificată și pentru ele.

Acestea fiind spuse, mă duc să îi sun pe ai mei să le cer bani.

Urați-mi succes…

Unde sunt diplomele ălea să îmi mai șterg puțin lacrimile de ele?

Urmărește-mă pe Facebook aici.