oana-teodora

oana-teodora

Despre viața de noapte din București – aproape ca în Totul despre sex

M-am urcat în Uber aseară pregătită să îmi potolesc glicemia la bâlciul cu mâncare de la Romexpo. Șoferul m-a întâmpinat super vesel:

Hey, hey, dar tu unde mergi așa?

La Romexpo la un food festival.

Uaaa, ce tare, hai că și mie mi-e un pic fomică.

Păi și mie, de-aia și merg.

Păi și ce mănânci acolo?

Nu știu, un burger ceva, nu m-am gândit.

(se întoarce spre mine să vadă dacă îmi permit fizic să mănânc burger la 8 seara, nu prea își dă seama pentru că port un tricou care ar putea să îi fie larg și mașinii mele și se întoarce înapoi la condusul lui ușor nedumerit) Păi dar voi fetele nu prea e ok să îi dați cu burgeri seara voi cu dietele alea alea…

(ușor înțepenită) Când îți e foame nu te mai gândești la nicio dietă….

(râde cu poftă) Așa e, așa e…. Dar chestii din ăstea mai românești așa nu au pe acolo?

(în continuare înțepenită) Chestii românești? Nu știu, or avea și niște grătare… Habar n-am că n-am ajuns încă…

Păi șiii…. pe prietenul tău de ce nu l-ai luat cu tine?

(la fel de înțepenită) Prietenul meu? Ăăăă… mă văd cu el acolo. (?!)

Sfârșitul conversației – nu a mai zis absolut nimic până la destinație. 15 lei

Mă rog, mă lasă un pic mai departe de intrare, dar e ok că nu îmi strică mișcarea că oricum urmează să mă îndop seara ceea ce nu ar trebui să fac pentru că sunt fată și na… Intru la Romexpo și mă învârt tremurând cu glicemia atârnându-mi de ultimul fir, găsesc o mică rulotă cu waffles unde stau destul de mult la coadă (cu două persoane înaintea mea) ca să nu am parte de nici un fel de interacțiune umană cu băieții care lucrau acolo într-un mare sictir, dau 20 de lei pe un waffle făcut din mix din ăla instant cu trei căpșune triste cu codițele încă atașate de ele, frișcă din tub și o bulă de înghețată. Dar lasă că creăm noi mare hype cu rulota noastră și influențării și ne pozăm și lasă că vine Delia imediat și face o poză și să vezi ce se înghesuie după jdemii de oameni la coadă pentru mixul nostru instant și atitudinea noastră de… n-avem deloc chef să fim aici. Mulțumesc frumos, la revedere.

Nouă aici în Balcani ne place să o luăm pe scurtătură, să luăm o mică rulotă ieftină bam bam că și-așa e pe trend acuma, hai, băieții, ce putem vinde din ea, dar să nu muncim prea mult? Fast food, fast money.

Apoi, ca o vițică ce sunt în continuare, merg și bag niște felii de la Camionetta de care se pare că nu mă mai satur deși am dormit toată vara la Spațiul M60 unde frig băieții pizze toată ziua. A fost bună, normal. Mai ales că a fost moca.

Apoi merg la standul Flair Angel unde mi-au făcut un Bellini cu piure de piersici făcut de ei cu mânuțele lor iscusite și a fost minunat. 19 lei bine cheltuiți.

Am mai dat o tură prin bâlci, am văzut că au răsărit multe rulote cu clătite/waffles, se pare că sunt la mare căutare/mică investiție. Se înghesuie românașii că doar sunt bune clătitele, cum să nu fie bune?

Apoi am trecut pe la standul Origo by Night care e o chestie foarte drăguță – Origo nu mai servește cafea după ora 8 (există o explicație foarte bună pentru asta, dar mergeți voi și aflați singuri de ce) așa că au făcut acest concept de Origo by Night unde fac cocktailuri care explorează simțurile. Adică au meniuri temporare croite pentru simțuri – au început cu gustul și au explorat tipuri de gust, iar acum la Romexpo explorau toate simțurile. Am stat la coadă cu prietenii mei și am văzut ce fac (și în timp ce fac îți și povestesc) pentru minte (gin tonic cu cold brew ca să te trezești și din morți), pentru atingere (o băutură cu whiskey, încă ceva și un fel de spumă super pufoasă de halva, mmm), iar eu am cerut pentru văz și Mario mi-a făcut o băutură neagră (ca mine) care imita vizual barul lor – era pe bază de lichior de migdale și alune (parcă) la care a adăugat borș (da, borș din ăla!) cu colorant alimentar negru pentru că tot barul era negru (i-am zis că mai bine folosea cărbune activ, a spus că nu a auzit de cărbunele ăsta, dar sper să își amintească să caute), o rămurică de rozmarin pentru că barul era decorat cu niște licheni verticali și o prăjiturică super bună de migdale care avea culoarea blatului. M-a dat pe spate pentru că eu sunt mică și fraieră și simplă și pentru că era foarte, foarte bună băutura. 22 de lei foarte bine cheltuiți. Bravo, Mario de la Origo.

Meniul Origo by Night

Mai stau puțin, mă mai hlizesc pe acolo cu oamenii, iar apoi mă îndrept spre Linea unde mă tot hărțuia Andreea să ajung. Mă rog, mi-a zis în treacăt să merg dacă am chef. Acum îmi dau seama că îmi propusesem să trec și pe la FIX Me A Drink, dar se pare că am uitat.

Am zis că trec înainte pe acasă să îmi trag un hanorac mai elegant pe mine că se lăsase frigul, era un taxiu în față, n-am mai mers de mult cu taxiul, am zis hai fie să îl iau să nu mai aștept după Uber, l-am luat, m-a shakeuit băiatul bine, a strănutat și după a scuipat pe geam, cursa făcea 6 lei, i-am zis să îmi dea de la 12 că sunt mică și fraieră și drăguță, în lift constat că mi-a dat rest de la 15, așa îmi trebuie!

Iau din nou Uberul până la Linea, m-a dus un băiat foarte politicos, i-am dat 5 stele că doar atâtea aveam, ne-am urat o seară frumoasă și am reușit să parcurgem călătoria fără să scuipăm niciunul pe geam. A fost greu, dar ne-am descurcat. 10 lei cheltuiți cu drag.

Mă urc în lift la Linea cu niște necunoscuți, una zice să apăsăm pe buton că nu ne duce liftul singur sus, băiatul zice că încerca să apese cu fundul, eu îi zic că cu fundul nu poate decât să le apese pe toate, el zice că fundul meu minte nu are, eu îi zic că apasă tot ce stă în cale, râdem toți, ne dăm jos.

La Linea aglomerat ca de obicei, găsesc masa de care se sprijineau prietenii mei, îi salut rapid și mă duc la bar. Întreb barmanul ce ginuri are, îmi enumeră, îi zic că vreau cu Hendricks, dar să îmi pună și puțin fresh de lămâie în el, mă întreabă dacă vreau și rozmarin și castravete, îi zic bagă, mi-l face, nu pune fresh și îmi cere 40 de lei. Luna trecută am dat 30 pe gin tonic. Fac ochii mari, dar îi dau că mi-e rușine să zic ceva și oricum nu știu ce să zic, nu îmi dă bon, mică și fraieră îi las și 5 lei bacșiș, merg înțepenită spre masă și prietenul meu francez zice că lui i-au cerut 50 de lei pe același gin tonic cu Hendricks. Dă-l, mă, încolo că e francez, are bani. 45 de lei?! Doamne ferește. Păcat, la Linea e chiar frumos.

Vorbim despre hipnoterapie, educație, diferențe și influențe culturale, umor, ne certăm pe tema romilor, îi povestim francezului despre Coaliția pentru familie și referendum, ne mai ciondănim puțin și decidem să îi dăm spre J’ai Bistrot. Uber pentru că Andreea e o prințesă și francezul făcea șușu pe el – 10 lei.

La J’ai ne împachetăm în niște păturici călduroase, vorbim despre petreceri de manele și cârciuma de cartier de pe la Moxa unde e 3 lei halba, francezul vrea să meargă să exploreze și cârciumi și manele și tot ce tipic românesc și îl încurajăm. Vorbim de Brașov, de Piața Victoriei și toți motocicliștii care noaptea au impresia că sunt singuri pe lume și își turează motoarele spre disperarea celor care încearcă să doarmă, căscăm de câteva ori și ne trimitem acasă. 16 lei paharul de Alira rose, las 20 că era amuzant ospătarul. Taxiul spre casă nu mă costă că m-au lăsat și pe mine pe drum Andreea și francezul. Mă rog, m-a lăsat șoferul fix în mijlocul drumului pe undeva, fac slalom printre mașini și ajung acasă. Îi dau mesaj mamei că am ajuns în siguranță și nici de data asta nu m-au mâncat lupii.

Total: 176 lei care puteau fi mai mulți dacă plăteam intrarea la târg și pizza. Și n-am făcut mai nimic. Dar măcar am avut conversații amuzante și interesante cu oameni de care chiar îmi place.

Parcă nu era așa în Totul despre sex…

 

Mă găsiți pe Facebook aici, dacă e.

 

PS: Pozele sunt furate de pe pagina CocktailCity că se pare că am uitat și să fac poze.