oana-teodora

oana-teodora

Dragă influensăr de pe internet, spune-mi cum să îmi port părul ca să îți spun cine ești

O companie care face niște șampoane „uscate” în mare parte pentru femei (că roacherii cu părul lung mă gândesc că nu prea le folosesc) s-a gândit să angajeze niște băieți faimoși în Facebookville care să le spună femeilor să își țină părul desprins că așa le place lor. Măi, băieți, ce ar fi să vă vedeți voi mai bine de fotbalul vostru și de pescuitul vostru și de shaorma voastră și scuipatul pe jos?

Ah, nu toți bărbații sunt la fel?

Ce chestie!

Nici toate femeile nu sunt. Unele chiar au părul scurt, pe cap, pe brațe sau picioare, unele au părul lung în toate părțile menționate, unele n-au deloc, dar nici nu își doresc, iar pe foarte multe dintre ele nu le interesează ce are de transmis compania respectivă prin tine.  Sau altcineva în general.

Eu înțeleg că cu toții trebuie să mâncăm o pâine, unii de la Mega, alții de la Paul, dar să iei așa joburi cu care tu chiar nu ai absolut nici o legătură nu înțeleg. E ok să faci campanii cu produse pe care le folosești și în care chiar crezi, dar să faci reclamă ca disperatul la orice îți bagă bani în cont e chiar jenant. Chiar așa foame îți e? Hai la mine că am niște murături de la mama, băgăm un pateu, o franzelă.

Pentru mine e absolut irelevantă această companie pentru că nimic nu e ca spălatul pe păr, dar știu că nu e mereu la îndemână și poți fi uneori tentat să îți dai cu praful ăla în formă de spray ca să mai prelungești cu o zi. Eu prefer să dorm mai puțin și să mă spăl pe cap decât să mă mănânce scalpul de la mizeriile ăstea de produse. Plus că când ai părul scurt e mai ușor să te speli pe cap, dar mai ales să ignori ce părere au alții despre cum ar trebui să arăți pentru ei.

Uite, numai de-a naibii o să îmi țin azi părul prins că și-așa stau în casă și nu mă vede nimeni că asta e important în viață – să le faci pe plac oamenilor cu fizicul tău.

Dar creierul? Creierul cum să mi-l port?

Ah, stai că n-am.

Puteți să urmăriți postările din această campanie penibilă căutând hashtag-ul #FreeYourHair pe Facebook unde trăim cu toții. Ah, și pe mine mă găsiți aici sau aici.