oana-teodora

oana-teodora

Doar pentru că vă împăcați, nu înseamnă că vă iubiți

Începutul unei relații nu este relevant pentru relație. E frumos, dar nu e relevant. Contează foarte mult cum începi, dar el nu definește ce va urma. Bineînțeles, există situații în care începutul seamănă foarte bine cu ce va urma să se dezvolte, dar foarte frecvent oamenii ajung să se trezească lângă oameni pe care nu îi mai recunosc. Dacă nu există suficient respect, începutul rămâne undeva îngropat în pozele de pe Facebook și în mesajele vechi pe care le trimiteați seara înainte de culcare.

Ce bine era la început, nu știu ce s-a întâmplat.

Da, ne mai certăm, ne mai înjurăm, ne împingem, ne jignim, ne dăm block, ne amenințăm, ne una, ne alta, dar noi ne iubim.

Acum, nu știu despre voi, dar asta nu prea sună a iubire pentru mine.

Sună a oameni care nu pot să se desprindă deși nu mai sunt fericiți împreună. Probabil au motive întemeiate pentru care nu reușesc să se despartă, dar asta nu înseamnă că ar trebui să rămâi lângă un om care se transformă într-un monstru de fiecare dată când se enervează. În loc să te chinui să înduri, mai bine te străduiești să te desprinzi. You can do it.

Și, mai ales, să rămâi lângă un om care te face să te transformi într-un monstru

și să îl jignești

și să te desparți

și să te împaci

la nesfârșit.

Dacă nu îți place cum te comporți cu omul cu care ești într-o relație și nu reușești să îți schimbi comportamentul, e un semn destul de clar că nu aveți de ce să fiți împreună.

Dacă nu îți place cum se comportă cu tine omul cu care ești într-o relație și nu reușește să își schimbe comportamentul, e un semn destul de clar că nu aveți de ce să fiți împreună.

Dacă vă certați în fiecare weekend, știi ce ai de făcut.

Dacă vă vorbiți urât sau recurgeți la orice fel de violență fizică, știi ce ai de făcut.

Dacă vă amenințați.

Dacă te superi când iese în oraș.

Dacă se supără când ieși în oraș.

Dacă nu ieșiți niciodată împreună.

Dacă îți cere explicații pentru orice.

Dacă îi ceri explicații pentru orice.

Dacă nu reușiți să aveți discuții constructive în care să prezentați probleme și să găsiți rezolvări pentru acestea.

 

Dacă te simți constrâns/ă.

Dacă îți limitează acțiunile.

 

Dacă te ține departe de cei pe care îi iubești.

Dacă îl/o ții departe de cei pe care îi iubește.

 

Dacă nu te lasă să muncești când ai treabă.

Daca nu îl/o lași să muncească.

 

Dacă îți cere lucruri pe care nu le poți oferi.

Dacă îi ceri lucruri pe care nu le poate oferi.

 

 

Dacă ți-e frică de el/ea.

Dacă certurile voastre sunt un meci de replici în care vrei ca celălalt să își recunoască vina pentru tot ceea ce nu merge în relația voastră, iar celălalt vrea ca tu să îți recunoști vina. Ba tu, ba nu, ba tu, ba nu, ba tu, ba tu, ba tu!

Dacă nu primești suficientă afecțiune.

Dacă nu oferi suficientă afecțiune.

Și, în general, dacă în adâncul tău știi că nu sunteți fericiți și ai vrea să te desparți, dar nu poți:

Există viață și după relațiile din care crezi că nu poți să ieși. Meriți ceva mai potrivit pentru tine. Nu poți să controlezi comportamentul nimănui, nu vezi că de abia reușești să îl controlezi pe al tău? Motivul pentru care nu se comportă așa cum ai vrea nu e pentru că nu meriți, ci pentru că nu vă potriviți, iar oricât ai încerca să demonstrezi că ești demn/ă de o relație așa cum îți dorești, nu vei reuși pentru că nu ești cu omul care să îți ofere asta.

Nu e ușor să închei o relație care nu îți face bine, sunt conștientă de asta, la fel cum sunt conștientă că cu cât o relație avansează și devin implicate și alte persoane sau intervin dependențe financiare și emoționale e din ce în ce mai greu, dar trebuie să începi de undeva. Nu trebuie să te arunci pe geam dintr-o dată, trebuie mai degrabă să începi să te ridici și să te îndrepți către Exit. Relațiile rar se termină dintr-o ceartă pentru că după ce îți trec nervii, începi să vezi lucrurile mai clar, să te îndoiești de decizie, să iei asupra ta o parte din vină și să ai remușcări. Relațiile se termină când (cel puțin) unul dintre membri are acel moment de claritate în care își zice Ok, nu mai merge, trebuie să mă desprind și să îmi continui viața fără acest partener.

 

Fii tu cel/cea care ia decizia asta. Pentru ambii parteneri.

 

Pe mine mă găsiți pe profil sau pagină.

 

 

PS: V-am pus o poză cu pancakes because pancakes are love.