oana-teodora

oana-teodora

Sydney, New York, Los Angeles, Paris, Obor

Eu sunt crescută în Brașov în Piața Sfatului. Când eram foarte mică am stat o vreme la Patria, apoi în Piața Sfatului, iar prin a șasea ne-am mutat pe un deal în Brașov de unde se vede o bună parte a orașului. Toată viața mea s-a învârtit în jurul călătoriilor în afara țării, aceasta fiind, dacă vreți, paradigma în care trăiesc. Visez mereu la următoarea călătorie internațională, iar de vreo 2-3 ani sunt concentrată să plec singură cât mai departe. Am învățat în patru țări și am călătorit în multe altele. Caut să stau cât mai mult când plec, în medie 4-6 săptămâni, dar am fost plecată și jumătate de an și chiar și un an.

Pentru că am fost crescută așa, nu sunt foarte conectată la tradițiile și obiceiurile românești, ba chiar se întâmplă să fug de ele voit. Nu de toate, sunt lucruri care îmi plac la România, nu îmi urăsc țara, nu e deloc vorba de asta, ci doar sunt cu mintea mereu în altă parte. În același timp, sunt extrem de conștientă că există foarte multe lucruri care nu merg bine la noi.

Momentan visez la o călătorie în Noua Zeelandă cu o oprire de o săptămână sau două în Argentina unde să mă adap. Când am fost în Australia am avut ocazia să merg și în Noua Zeelandă, însă am ales să stau toată luna respectivă în Australia pentru că acesta era filmul de atunci și voiam să petrec cât mai mult timp posibil acolo. Și a meritat! Acum, în schimb, mă cheamă Noua Zeelandă și și Argentina care este o aspirație mai veche. Să vedem.

Mă rog, deja mă ia cu entuziasm când mă gândesc!

Să revenim la ce voiam să vă povestesc.

Așa, ziceam că nu sunt foarte conectată la viața din România, dar nu pentru că sunt vreo mironosiță crescută cu bășini în cap, ci pentru că am această pasiune de a explora lumea internațională singură. Iar stilul meu de viață m-a adus în punctul în care eu nu știu foarte multe despre propria mea țară ceea ce am putut să observ azi mergând în inima României:

Piața Obor.

 Intrare Piata Obor

Mici Piata Obor

Piata Obor de sus 1

Îmi doresc de mult să merg pentru că mă uit la show-uri culinare și văd chefi care merg și își cumpără legumele și brânzeturile din piață de la țărani și mi se pare fascinant. Iar eu în tot timpul acesta m-am înghesuit cu coșul prin Mega și Carrefour și am ratat o parte importantă a vieții. Măcar am descoperit-o acum.

 Piata Obor tarabe afara

Piata Obor de sus 2

Am fost în Obor și am dat ture nenumărate și m-am uitat la toate tarabele și toți oamenii și am inspirat toate mirosurile plăcute și neplăcute și mi-am luat legume, le-am dus la mașină, m-am întors să mai iau și altele, le-am dus și pe ălea la mașină, am urcat, am coborât, am cutreierat în lung și în lat și m-am umplut de energie și endorfine și pofte.

 ulei de masline Creta Piata Obor

Cel mai minunat lucru pe care l-am cumpărat este acest ulei de măsline Creta pe care îl știu de la Beatrice cu care mă bat pe burtică de ceva timp (adică suntem prietene) și care e foarte pasionată de mâncare adevărată și scrie și ea pe blogul ei despre asta (deși ne mai influențăm din când în când una pe alta și la un cașcaval pane, nu zic nu).

Screenshot Beatrice ulei de masline Piata Obor

Uleiul ăsta, fratele meu, este ca o măslină lichidă. Mă rog, mai multe măsline lichide. Eu nici nu știam, în ignoranța mea, că ăsta e gustul pe care ar trebui să îl aibă un ulei de măsline, nu toate sărăciile de la Mega, să le fie rușine! Cred că toată lumea are nevoie în viață de acest ulei. Stau cu el sub nas și am gustat și cu lingurița, am mâncat pe pâine cu cartofi, cred că mi-am mânjit și tastatura, o să dorm cu el, nu mai am nevoie de altceva. I am extremely happy.

Masline Piata Obor

Ah, l-am luat de vis-a-vis de Lumea Măslinelor care e la etajul 1 – Beatrice spusese că se găsește la Lumea Măslinelor, dar ei nu îl mai aveau, dar au niște măsline de îți bați copiii, vă zic eu cu gura plină de niște Kalamata ca la Grecia. A fost 27 de lei, adică cât un gin tonic (din ăla bun), dar are un litru, adică cât o găleată de ginuri tonice. Stați că mi s-au urcat măslinele la cap. Tot de aici am luat și ayran-ul acela divin pe care l-am băut fără să respir în timp ce despachetam.

 Piata Obor de sus 3

Așa… Să termin repede că mi-e foame.

 Shopping Piata Obor

Am luat o salată mare cât inima mea, roșii dulci ca mine, ridichi mai mari decât ouăle de țăran, pâineee cu cartofi și altele, nu mai știu acum, sunt prăjită cu totul, m-a luat. Mi-am luat și flori pentru că merit. Cartofi noi!

Ah, mi-am mai luat și scula asta de care sunt foarte entuziasmată care e un clește cu sită, un prelungitor că niciodată nu ai destule și acum îmi vine să țopăi prin casă și să râd de mine că nu știam ce ignorantă sunt.

Cleste cu sita

Cam asta face mâncarea bună, corectă și adevărată dintr-un om și cam de asta este important ca atunci când lucrezi în domeniul ospitalității (sau cu mâncare și băutură în general) să faci lucrurile cât mai bine ca să produci reacții cam cum mă tăvălesc eu pe jos acum în sufletul meu.

Fără scurtături când vine vorba de bucătărie!

De azi, Piața Obor a intrat în sufletul meu și m-a făcut să mă simt mai aproape de țara în care locuiesc – cu legumele ei și măslinele aduse și țipetele și terasa cu mici și mirosuri și aglomerație și tarabe și bețișoare parfumate și candele și plasticăraie și flori în ghiveci și kurtos și petshop-uri și oale și articole de pescuit și parcarea aia subterană îngrămădită și toată agitația Bucureștiului într-un singur loc. Superb!

Flori Piata Obor

Condimente Piata Obor

PS: Îmi dau seama că din exterior par o super prințesă de bani gata și că ce am făcut eu azi este de fapt o zi absolut normală din viața unui om, dar nu mă deranjează asta că și prințesele sunt ok, iar eu în interiorul meu știu că sunt băiat fain. Și eu tot în interiorul meu știu că mă hrănesc cu pasiunile oamenilor și lucrurile bine făcute, fără șmecherii, fără abureli, fără aditivi, fără furt, fără înșelăciuni. Și cu multăăă mâncare bună!

Paparazzi la Obor:

Pe scari in Piata Obor

În rest, mă găsiți pe profil sau pagină.