oana-teodora

oana-teodora

O săptămână fără alcool

A trecut o săptămână de când am decis să nu mai beau alcool când ies în oraș. Dacă ați deschis televizorul, radioul, telefonul, cartea sau ochii mai târziu, aici explic ce și cum și, mai ales, de ce.

Am zis că vă țin în curent cu efectele pe care le are această decizie asupra vieții mele și se pare că mă țin de cuvânt. Adică, eu de obicei fac ce zic, dar mă așteptam să nu mai am energie să povestesc azi pentru că urma să fie o zi cam lungă (în comparație cu alte zile ale săptămânii).

DAR

Tocmai asta este schimbarea supremă:

Am super multă energie!

Și nu prea știu ce să fac cu ea.

Mi-am petrecut toată viața vrând să leșin de somn în drum spre casă sau fix după ce intram pe ușă, iar acum adorm foarte greu pentru că nu reușesc să îmi consum bateria. Așa că nu îmi fac planuri după muncă pentru că mă aștept să nu mai am energie să mă mai duc pe undeva. Se pare că trebuie să lucrez la asta și să mă obișnuiesc să am activități extra-curiculare și în timpul săptămânii. Asta, bien sur, dacă e un fenomen de durată. Vom vedea.

 

Azi, par example, m-am trezit la 7 fără un sfert cam răvășită pentru că nu am avut prea mult somn, am scos câinele, am făcut duș, m-am pregătit de zi, am fost la 10 la o programare, la 11 m-am întors acasă să iau tava cu paste cu legume și brânze pe care am făcut-o aseară fără motiv pentru că nu știam ce să fac cu mine, m-am dus la birou, am țopăit pe acolo și am trăncănit toată ziua, colegii mei au mâncat toată tava de paste și m-am simțit foarte bine că le-a plăcut, m-am întors acasă pe ploaia aia apocaliptică și mi-a super plăcut să conduc prin grindină, m-am rostogolit prin casă vreo două ore, la 6 jumate am luat-o cu picioarele spre pedichiura mea traumatizantă (despre care am mai vorbit), de acolo am pornit iar în plimbare prin parc, m-am dus până la bancă, m-am mai învârtit puțin, am venit acasă și am luat-o pe Cara și am învârtit-o și pe ea pe afară, am venit, m-am spălat pentru că mâine, de ce nu, e iar apa caldă oprită și acum mă învârt din nou prin casă, e ora 9, ce fac cu viața mea, asta e ora la care de obicei dădeam drumul la ultimul episod al zilei și adormeam lângă iubitul meu, Netflix.

Tava cu paste

Iar acum stau cu ochii cât două cepe și nu știu ce să fac ca să îmi fie somn și să mă simt și eu normală.

Kiseleff după ploaie
Din plimbare

Nu știu dacă pot să zic că e un efect direct al faptului că nu mai beau pentru că ieșeam la ginotecă doar o dată pe săptămână, foarte rar de două ori așa că nu prea are cum să fie asta. Cred că e mai degrabă vorba de un efect psihic al deciziei mele. Habar nu știu. Poate corpul meu îmi e recunoscător că vreau să am din ce în ce mai multă grijă de el și mă răsplătește într-adevăr cu mai mult timp pentru mine sub formă de energie care mă ține trează. Sună foarte drăguț.

 

 

Acum,

Să vă povestesc cum am rezistat fără să beau nici un strop de alcool! 

N-a fost greu. Poate aici ar fi trebuit să introduc un pic de dramă și să vă mint că am rezistat eroic chiar dacă a fost o încercare foarte grea, dar nu a fost așa.

 

Vineri m-am văzut cu o prietenă care a ajuns să îmi fie foarte dragă, o cheamă Andra, dar pe majoritatea prietenelor mele le cheamă Andra sau Andreea. Una din Andrele mele. Cu ea explorez locuri în care nu ies eu de obicei așa că ne-am dus la Funky Lounge în Herăstrău. N-am mai fost acolo, locul nu arată cine știe cum înăuntru, însă vederea către lac e superbă. M-am înțeles cam greu cu domnul ospătar, voiam apă tonică cu gheață și lămâie, i-a dat un pic cu eroare, am mai zis de vreo două ori, mi-a adus apă tonică cu un pahar – nu tu gheață, nu tu lămâie. Eh, e ok, pot să trăiesc și așa. A doua oară m-am dus la bar, i-am explicat barmanului, barmanul a părut puțin depășit de absurditatea pe care i-o ceream, a chemat un băiat, i-am zis și lui, băiatul a mai chemat un băiat și într-un final am primit apa tonică cu gheață și cu lămâie. Aleluia! Să știți că în mod surprinzător apa tonică cu gheață și lămâie seamănă la gust cu ginul tonic. Cine ar fi crezut? Ceea ce m-a șocat și mai tare a fost că eu am avut de plătit în total 18 lei. Adică 9 lei bucata! Un gin tonic (din ăla bun) era pe la vreo 25 de lei, uneori chiar și mai mult. Cel mai scump pe care l-am băut cred că a fost 41 de lei în Control și avea Mr. Copperhead în el. A fost foarte bun! (A costat atât de mult pentru că o sticluță de 500 ml costă în jur de 200 lei, dar sunt și locuri care vând gin prost la prețuri mari.)

 

Am povestit cu Andra, am râs, ne-am uitat la lac, am analizat oamenii care mai erau prin bar, restaurant, club, ce o fi, și pe la 11 am hotărât să plecăm pentru că ei îi era somn. Eu aș mai fi putut să merg și altundeva, însă dacă ea era obosită, am lăsat-o să meargă acasă. Nu e ok să tragi de oamenii care îți spun că sunt obosiți – nu e nimeni obosit împotriva ta! 

 

Așa că m-am dus ca o domnișoară acasă.

 

A doua zi am mers cu Skippy (adică Dragoș), prietenul meu din Brașov de pe vremurile în care beam amântoți în Britannia, dar care a renunțat între timp la alcool, la Decathlon să îmi iau o trotinetă cu care să mă duc la birou ca să nu mai contribui atât de des la traficul din București și ca să mai mișc corpul ăsta care stă mult prea mult pe fund sau pe spate sau pe burtă.

[wpvideo Ii0HS5uz]

Din păcate, până acum am reușit să ies cu trotineta doar duminică seara într-o plimbare scurtă până m-a prins ploaia. Ieri și azi a plouat și nu m-am aventurat cu ea. Dar poate mâine! Îmi doresc să fac mai multă mișcare, dar la sală nu mă simt bine sau în alte circumstanțe în care suntem mai mulți oameni la un loc care facem sport, cu bicicleta nu mă atrage, mersul pe jos nu mi se pare suficient, dar trotineta mi-a fost mereu dragă.

 

 

[wpvideo nI5iceUs]

Sâmbătă seara am fost în Fabrica pentru că urma să fie la 12 noaptea ziua prietenei și colegei mele de bancă, Julie. Am băut bere fără alcool ca să văd cum e, are gust de bere și drojdie, nu e neapărat bună, dar e tolerabilă. N-am rezistat prea mult în Fabrica pentru că nu mă simțeam foarte bine, aveam o migrenă și niște greață așa că m-am dus frumos acasă și m-am culcat. Duminică am ieșit la masă la Ma Bistro unde am mâncat cu sufletul cam cum mănânc de fiecare dată acolo și am venit acasă și am zăcut pentru că mă simțeam cam ostenită. Spre seară, v-am zis, am ieșit la plimbare cu troti și m-am întors acasă unde am mai zăcut un pic pentru că îmi era încă destul de rău.

În afară de zilele ăstea de weekend în care m-am simțit amărâtă, în rest m-am simțit mai energică decât m-am simțit eu vreodată în viața mea. Recunosc, am fost puțin stresată că nu știam cum va fi să ies fără să beau, însă chiar nu a fost mare lucru. Și am mers și cu mașina ceea ce a făcut întorsul acasă mai ușor! Mai ales de când Uber face mofturi.

Hop, stați așa că începe să mă ia puțin somnul, mă duc repede în pat până nu dispare!

 

În concluzie, sunt energică, bine dispusă și nu mi se mai pare că e așa mare lucru să nu bei când ieși, mai ales când ieși cu oameni cu care îți face plăcere să vorbești!

 

Vă doresc și vouă energie!

Noapte bună!

 

În rest, mă găsiți pe profil sau pe pagină.

Ah, și pe Instagram drept @oana.teodora!