oana-teodora

oana-teodora

O lună fără alcool

Am dat scroll nostalgic prin pozele mele de pe internet și am făcut o retrospectivă improvizată cu băuturile mele postate în ultimii 2-3 ani. Nu știu de ce, cred că voiam să îmi amintesc cam cât de prezent era alcoolul în viața mea – probabil ca să văd unde am ajuns acum după o lună fără alcool.

 

La multe luni mie cu toate că nu credeam că voi ajunge aici!

 

A fost pe alocuri greu, dar mai mult când mă pregăteam de ieșit, nu atât de mult când ajungeam în oraș. Când mă așezam la masă și începea conversația uitam că am băut vreodată alcool. Nu știu să explic mai bine de atât.

 

Partea cea mai dificilă e legată de ceea ce bei când nu bei. Am încercat bere fără alcool, mai mult de una jumate nu pot pentru că are un gust horror, am băut limonade, ape tonice, sucuri cu castravete, ceaiuri reci, ape minerale și plate. Nu e imposibil, e doar o chestie de adaptat la produsele care există prin baruri.

 

Sâmbăta trecută m-a trezit prietenul meu cel mai bun la 7, m-a chemat la el, am ajuns pe la 9 jumate, am stat cu el și încă un prieten până pe la 2, am fost la Mercato Comunale, am băgat un ChariTea Mate care e noua mea obsesie, niște mâncare, am plecat de acolo cu gândul să mă duc la evenimentul Sticker Attack de la Qreator, dar mi s-a făcut somn pe drum așa că m-am dus acasă să stau puțin în pat, apoi am mers și am luat-o pe Julie de acasă ca o gentlewoman ce sunt, am mers iar la Mercato, apoi ne-am reunit cu un alt grup la Eden unde am râs până n-am mai putut să mă mișc de oboseală la ora 3. Am stat mult mai mult povestind cu oameni decât aș fi rezistat dacă beam. Recunosc, a doua zi am fost moartă de oboseală și am zăcut la filme în pat, dar a fost super relaxant și odihnitor. Yay!

Cel mai important este că știu că pot oricând să beau, este alegerea mea, nu stă nimeni cu biciul pe mine, însă aleg conștient să nu o fac. Dacă aș trata această alegere ca un fel de fruct interzis, aș cădea în “păcat” foarte ușor tocmai pentru că sunt un copil mic și îmi place să fac ce nu am voie! Dar așa, știind că am voie, îmi e ușor să nu beau. Pam pam!

ChariTea mate

ChariTea-ul pe care îl beau chiar acum la birou, îl găsiți la Cooperativa FruFru, Spațiul M60 și Mercato Comunale – poate e și în alte părți, dar în locurile ăstea știu sigur că îl au.

Deci se poate.

 

Dacă vă tentează să faceți această schimbare fie permanent, fie doar pentru o perioadă, vă stau la dispoziție cu încurajări și mici trick-uri (cum ar fi: să ceri apă tonică cu suc de lămâie și castravete ca să ți se pară că bei un gin tonic cu Hendrick’s, dar fără Hendrick’s!).

În rest, mă găsiți pe profil sau pe pagină.

Ah, și pe Instagram drept @oana.teodora!