oana-teodora

oana-teodora

O contradicție

Sunt o contradicție.

Când eram eu mică și eram la facultate mi-am făcut, ca orice student la psihologie, o grămadă de teste. Unul dintre ele era despre temperament și zicea că sunt ambivertă – adică și extravertă și introvertă deodată ca să derutez pe toată lumea. Temperamentul acesta este destul de rar întâlnit la oameni.

Asta explică foarte bine de ce sunt așa o contradicție, însă nu pot să zic că face interacțiunile mele sociale mai ușoare. Sau viața din capul meu mai lină. Adică, eu știu foarte bine care sunt situațiile în care sunt introvertă, care sunt situațiile în care sunt extravertă și când se schimbă ele. Restul nu știu.

Să vă povestesc cum e cu contradicția…

Sunt foarte prietenoasă și mă interesează cu adevărat să interacționez cu oameni, să îi întreb lucruri despre ei și viața lor, să le povestesc toate poveștile mele, să ies, să cunosc, să dansez, să beau cu ei și să ascult conversațiile necunoscuților,

iar apoi

vreau să stau singură în casă doar eu cu gândurile mele și să nu mai aud nimic de la nimeni.

Sunt foarte prietenoasă, râd întruna și live și pe internet, însă dacă mă pui să fac contact vizual încremenesc. Dacă îmi penetrezi spațiul personal, mă strâng în brațe și mă închid. Când cineva încearcă să se apropie prea tare de mine (în termenii mei), mă fac și mai mică decât sunt și gata, acolo s-a încheiat extraversia pentru mine.

Se întâmplă frecvent să ratez ocazii pentru că sunt prea timidă și cu toate astea am făcut mai multe în viață decât mulți oameni pe care îi cunosc.

Mi-e extrem de ușor să plec singură în lume unde dacă vreau să vorbesc cu cineva trebuie să mă pun să ies singură în oraș și să aștept să mă observe careva (ceea ce se întâmplă repede, din fericire), dar mi-e foarte greu să merg câteva zile în vizită la o prietenă.

Sunt foarte blândă cu oamenii care îmi sunt apropiați și sunt totodată extrem de exigentă cu ei când nu acționează la potențialul pe care îl văd eu în ei – în ambele situații am cele mai bune intenții, însă sunt conștientă că e ușor să nu se vadă asta.

Sunt la fel de exigentă și cu mine și cred că sunt și la fel de blândă când simt că am nevoie de asta, dar nu îmi dau seama exact.

Sunt foarte amuzantă, permiteți-mi să mă autoevaluez, dar sunt totodată foarte serioasă în legătură cu orice – adică dacă vii și îmi povestești tu ceva de viața ta, nu o să treacă nimic pe lângă urechea mea ca și cum n-ar fi mare lucru – o să te iau în serios, o să îmi pese și o să îți răspund cum știu eu mai bine. Nu sunt din fabricație capabilă să nu mă implic în orice conversație pe care o am. Poate de asta și obosesc așa tare după ce stau cu oameni. Nu pot să îmi opresc empatia oricât m-ar consuma ea.

Am foarte mare încredere în creierul meu și mi se pare că sunt echilibrată, inteligentă și specială, iar în același timp mi se pare că nu sunt bună de nimic. Depinde de ora la care mă întrebi.

Mi se pare că am avut o viață palpitantă din care am colectat multe povești, iar în același timp mi se pare că sunt plictisitoare. Ba chiar îmi zic în cap frecvent să tac că n-are nimeni chef să îmi asculte mie prostiile. Chiar dacă sunt povești din penitenciar.

Mi se pare că sunt foarte creativă, iar în același timp mi se pare că nu sunt creativă deloc. Îmi place să scriu și uneori îmi place ce scriu, dar cel mai des mi se pare că scriu prostii pe care oricine ar putea să le scrie. Cu toate astea, jobul meu îmi cere să fiu creativă.

Vreau să ies și să fac cât mai multe și în același timp vreau să stau doar în casă și să mă uit la Gossip Girl.

Vreau să arăt bine și în același timp nu îmi pasă cum arăt.

Vreau să mă placă oamenii și în același timp nu îmi pasă ce cred despre mine.

Vreau să fac multe cu viața mea, dar mi-e teamă de planuri pe termen lung.

Mi-e groază să vorbesc cu străini la telefon, dar nu am o problemă să mă contrazic cu directorul unei instituții de prestigiu din România când știu că nu are dreptate.

Și tot așa…

Vă urez succes cu mine!

În rest, pe mine mă găsiți pe profil sau pe pagină.

Ah, și pe Instagram drept @oana.teodora!