Duminică

Duminică dimineața e ziua mea preferată.

E doar a mea, în cea mai mare liniște posibilă în acest cartier, mă trezesc devreme după o Sâmbătă de glorie petrecută toată doar în pat cu mâncare bună și câinele meu blând, după o Vineri seară petrecută până târziu în noapte, uneori până dimineața cu cineva drag.

Duminică dimineața de abia aștept să sar din pat și să fiu doar cu mine, să schimb așternutul și să miroasă din nou a proaspăt, să îmi beau cafeaua, mai nou, în aerul rece de pe balcon și să pornesc apoi pe străduțe cu același câine blând care e la fel de dornic ca mine să exploreze pustietăți urbane.

Duminică e timpul meu, doar al meu, chiar dacă tot timpul pe care îl am, în fond, e doar al meu, duminică stau în tăcere și nu fac nimic pentru nimeni decât dacă chiar vreau eu asta, dar de regulă nu vreau. Nu ascult nici muzică, nu vorbesc, nu scriu, nu lucrez, nu fac nimic decât ce îmi aduce mie confort fizic și psihic.

Gătesc pentru mine sau comand sau nu mănânc, îmi iau cafea de la vreo cafenea din apropiere sau nu, mă plimb prin casă și mă gândesc la mine sau stau în pat și mă pierd într-o carte sau vreun serial nesolicitant.

Duminica e doar a mea, e doar pentru mine, e doar despre mine, iar această formă de concentrare pe sine mă pregătește și mă încarcă pentru o nouă săptămână de interacțiuni sociale, cusut, agitație, sarcini dorite și nedorite, telefoane, planuri, anxietate și bucurii.

Duminică fac doar ce vreau eu într-o lume în care fac frecvent compromisuri din cauza și datorită celorlalți.

În rest, pe mine mă găsiți pe profil sau pe pagină.

Ah, și pe Instagram drept @oana.teodora!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s